söndag 1 juni 2014

1.2 Utvecklingen stannar aldrig, inte ens på en öde ö...

Livet på ön börjar bli lite enformigt och vintern närmade sig med stormsteg. Dagarna blev kortare och kortare och det började regna mer och mer. Det skulle förstås inte bli som vinter hemma i Bridgeport, men kallt skulle det bli. Leeann började samla ihop material för att bygga om lite. Hon byggde två väggar och ett tag. Under den ställde hon toaletten, som egentligen bara var en trästol med hål i, och sovsäcken.


Ovanför elden och fiskskålarna satte hon upp ställningar och lade tyg över. Det blev riktigt snyggt. Väldigt mycket av dagarna gick åt att sköta trädgården som bara växte och växte.




Toaletten började bli väldigt äcklig. Varje gång Leeann skulle gå på toa blev hon illamående av den äckliga stanken! Hon måste bara komma på ett sätt att rengöra den... Hon ville helst inte behöva röra den med händerna och det skulle inte fungera att bara hälla saltvatten på det. Hon tog med sin en smutsig träbit och gick iväg. Hon prövade olika växter och material, i princip allt hon kunde hitta. Tillslut hittade hon en märklig blå blomma med stora, sträva strån och stark, tjock stam.


Även om Leeann har blivit riktigt duktig på att grilla går det ibland riktigt dåligt för henne!


Leeann var trött på att bara äta fisk och grönsakerna hon odlade. Hon ville prova någon av dem exotiska frukterna på ön. Hon hittade några vita cylinderformade frukter. Leeann provade att grilla dem. Dem var väldigt söta och slemmiga. Leeann gillade dem inte alls och hon svor att hon aldrig skulle äta en ändå sån till, även om hon svalt!


Leeann stod på stranden och längtade hem. Någon dag skulle hon minsann o dah komma härifrån! Då såg hon en röd väska komma flyttande långt borta i vattnet. Men den var tillräckligt nära för att hon skulle orka simma dit, hämta den och tillbaka. När hon kom upp på stranden öppnade hon den. Hon hittade en flaska vatten som hon hade på flyget, hennes examens bevis som hon behövde ha med för jobbet och en hårborste! Hon satte upp examens beviset ovanför sovsäcken, drack upp det varma vattnet så törstig hon var och lade hårborsten längst ner i sovsäcken. Hon nåde ändå inte hela vägen ner så...



Leeann hade blivit duktigare på plantering och uppnåt nivå 9. Därför gick hon, väldigt tidigt på morgonen, tillbaka till skjulet och hämtade växter som hon inte visste hur hon skulle hantera innan, men nu vet hon. När hon kom hem lite senare på morgonen ställde hon till en riktig festmåltid med lipsill och basilika som hon odlat själv.



Den där dumma hjorten kom tillbaka igen och förstörde ännu fler plantor! Eländiga hjort! 


Vintern har kommit till ön! Fast så kallt som det är hemma var det inte. Det var ungefär lika kallt som det är hemma på hösten. Men det var kallt och under tio grader. Brrrr!


Leeann stod på stranden och fiskade. Brevid sig hade hon en väska med lite olika saker hon odlat ifall att hon blev hungrig, hon hade tänkt spendera hela dagen här och fiska trots regnet. Långsamt lade hon ner fiskespöet på marken. Långt borta såg hon siluetten av någonting hon inte sett på veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar