fredag 13 juni 2014

1.4 Välkommen tillbaka!

Jodå, det är samma ö som Leeann var på tidigare. Leeann hade haft tur, hon kom på den sidan hon varit på. Hon gick i land vid stranden där hon hämtades medans hon fiskade. Leeann sprang tillbaka mot sitt lilla läger och hittade på vägen denna lilla skönhet. 

Väl tillbaka i lägret byggde hon en liten bur av trä. Hon hade redan en stapel med trä som hon samlat för flera veckor sedan. Hon blev väldigt nöjd med buren och det verkade ormen oxå vara! "Du heter Yellow" viskade Leeann och gick och lade sig i sovsäcken. Den var lite fuktig, men den hade legat under tak. 

Dagen efter vaknar Leeann med illamående och ryggvärk. Genast sprang upp och spydde. Som tur var hann hon till toaletten, för hon hade inget att torka kräket med. Leeann åt frukost, men var ändå inte mätt. Hon åt nästan dubbelt så mycket som hon brukar. "Konstigt..." tänkte hon. Leeann lade sig på rygg i solen slappnade av lite. Efter en liten stund sneglade hon ned mot sina fötter. Något stämde inte riktigt. På magen var det en bulan. Leeann kände över bulan och en liten fot sparkade tillbaka från magen. Chockad satte hon sig snabbt upp. Hon var gravid! Leeann fick en klump i magen. Nog hade hon fött barn, två gånger till och med, men det hade varit på sjukhuset med barnmorskor som vet exakt vad dem gör och Peter som stöd. Leeann tyckte synd om barnet i sin mage. Ingen skulle behöva föddas på en öde ö och aldrig komma därifrån. Och även om hen gjorde det skulle hen inte veta något om omvärlden. "Jag ska berätta allt om omvärlden för detta barnet, om vi båda överlever" tänkte Leeann bestämt och reste sig upp. Även om man inte ska anstränga sig för mycket när man är gravid så måste hon bygga om om hon ska ha en liten baby. Genast började hon bygga om. Det tog flera veckor att bli klar. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar