fredag 8 augusti 2014

1.8 Förlossningen

Leeann är oroad. Bebyn borde vara född ny. Den är snart en månad för sen och magen har precis slutat växa. Att den slutat väska betyder att babyn snart kommer. Men den kommer aldrig. Den senaste månaden har Leeann aldrig lämnat hemmet ifall att bebyn kommer. Men den kommer inte. En kväll beger hon sig ut för att fiska. Hon ska rida långt till andra sidan ön. Hon kommer inte långt innan hon hör ett skärande skrik.


Efter förlossningen svimmar Tanya. Leeann böjer sig ner och försöker väcka henne. Men Tanya reagerar inte. En skräck lika gammal som livet hugger tag i Leeann. Koma. Hade dem varit i Bridgeport hade Tanya hamnat på sjukhus med slangar som ger henne näring. Men här finns inget sjukhus. Inga slangar som ger henne näring.

Leeann tittar på barnet. Det är stort som ett småbarn. Ögonen är jättestora. Öronen spetsiga och i munnen sitter det huggtänder. Håret är svart som Tanyas men topparna är svagt lilla och rötterna svagt röda. Det är en flicka. Leeann vet inte vad hon ska heta, men hon tar på flickan Tanyas gamla kläder. Hon ska ta hand om det här barnet. Det skulle Tanya velat.


Leeann bär upp Tanya till sovsäcken och lägger barnet i spjällsängen. På morgonen går hon upp tidigt. Leeann tittar till Tanya, som fortfarande sover, och går sen ner till barnet. Till Leeanns förvåning sover hon fortfarande. Leeann tittar på barnet. "Du ska heta Victoria" säger hon och kysser barnet i pannan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar