fredag 8 augusti 2014

1.9 Victoria heter hon

Ett par dagar senare stannar Tanyas hjärta. Leeann bara gråter och gråter. Hon hade önskat att få hålla sin dotters hand om hon skulle behöva se henne dö. Men så blev det inte. Victoria är för liten för att förstå och kommer aldrig minnas sin mamma. Leeann vet direkt att hon kommer att ta hand om Victoria som sin egen dotter.

Tanyas död är inte som Stephanies död. När Stephanie dog var Tanya 10 år och kunde ta hand om sig själv lite grann. Det kan inte Victoria. Victoria ger Leeann hopp. Victoria är den enda anledningen till att Leeann fortsätter kämpa efter att båda hennes döttrar dött. En dag bygger Leeann ihop en gåstol till Victoria. Victoria provar den direkt men hon leker mest.


Leeann lämnar Victoria hemma en liten stund. Hon tar en sväng till havet och badar, sen fiskar hon. Under tiden börjar Victoria plötsligt gå i gåstolen. Hon lär sig otroligt snabbt och när Leeann kommer hem och tar ut henne ur gåstolen reser hon sig upp och går! Hon lärde sig gå på några timmar! Leeann gråter så stolt hon är!


Victoria är ett snällt litet barn som sover mycket så Leeann har mycket tid att bygga, fixa och påta i trädgården. Nu har hon äntligen hunnit bygga en säng och flyttat upp Victorias spjällsäng på Tanyas gamla del av ovanvåningen. Den gamla pottan har också tagits fram.


Victoria lär sig pottan lika snabbt som hon lärde sig gå. Hennes snabba utveckling är konstig, men det beror nog på hennes mycket märkliga fader.

Victoria har också fått en docka, Huffe. Hon älskar sin Huffe och kan leka med honom i timmar hela dagen.

Varje dag går Leeann till Tanya och Stephanies gravstenar. Efter att Tanya dog begravdes hon bredvid sin syster och Snutten.

Och åter igen briljerar Victoria. På en halv dag lär Leeann Victoria att prata. Victoria är riktig pratglad och älskar att prata, massor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar